Italia: Din 4 mai începe a doua fază a planului de relaxare a restricţiilor

În Italia, țara europeană care a avut cel mai mult de suferit din cauza pandemiei, se va încerca luna aceasta relaxarea restricțiilor, însă autoritățile vor o abordare prudentă și iau în calcul prelungirea perioadei de izolare în cazul în care se va constata o creștere a numărului de cazuri.

Acesta este ultimul sfârșit de săptămână în care italienii nu au voie nici măcar să își viziteze părinții și în care nu se poate ieși la o plimbare pe jos mai departe de 200 de metri distanță de casă.

De la 4 mai, când debutează faza a doua de conviețuire cu virusul, cu un plan de relaxare a restricțiilor impuse încă de la 10 martie, 4,5 milioane de cetățeni la nivel național vor merge la serviciu. Autoritățile însă nu vor să renunțe la formularul de justificare a deplasărilor.

Oricum însă nu se va putea circula liber pentru alte două săptămâni.

Dacă numărul de contaminări va scădea, atunci guvernul de la Roma intenționează să revină asupra restricțiilor la 18 mai.

Altfel, se va amâna până la 1 iunie. Potrivit datelor prezentate de Protecția Civilă, în ultimele 24 de ore, în Italia 269 de persoane au murit și 1.965 s-au infectat cu COVID-19, în vreme ce numărul pacienților vindecați continuă să crească cu 2.304 pentru un total de 78249.

Între cei 28.236 de morţi din cele zece săptămâni de epidemie sunt și 27 de cetățeni români, în vreme ce numărul celor infectați cu COVID-19, numai în Italia, a ajuns la 1.247.

romania-actualitati.ro

Cele mai citite

Related Articles