ROSurse.ro: Platforma digitală creată de 5 tineri voluntari pentru a veni în sprijinul sistemului medical din România

De la începutul decalanşării pandemiei de coronavirus, în România, tot mai mulţi voluntari şi-au unit forţele pentru a veni în ajutorul medicilor din prima linie.

Este şi cazul a 5 tineri voluntari, Alexandra Oţoiu, Lucian Roşu, Victor Fercea, Cristian Roma şi Răzvan David, cei trei din urmă fiind din Reşiţa, care au creat o platformă digitală https://rosurse.ro , platformă ce facilitează colaborarea dintre producători, furnizori, donatori şi instituţii medicale în vederea asigurării necesarului de echipamente de protecţie în lupta impotriva noului coronavirus.

Am reuşit să demarăm proiectul acesta, https://rosurse.ro, o platformă prin care noi venim în ajutorul acestei lupte şi încercăm să ne aducem aportul şi sprijinul în ceea ce înseamnă combaterea acestui virus. Ne dorim în primul rând concentrarea tuturor eforturilor societăţii civile într-un singur loc, aderarea la o singură platformă de tip marketplace de fapte bune. Noi prin platforma noastră facilităm vizibilitatea producătorilor de echipamente pentru spitalele care au nevoie de ele precum şi o transparentizare a donaţiilor în scopul în care au fost făcute, acela de ajuta în momentul de faţă sistemul medical din România. Ne mai dorim şi crearea unei soluţii de intermediere între donatori şi spitale prin punerea la dispoziţie a anui pachet de modele de acte pentru facilitarea donaţiilor. Asta înseamnă că încercăm să rupem bariera asta birocratică dintre dorinţa de a face bine şi efectiv a face bine. Ne mai dorim şi crearea unei baze pentru asigurarea transparenţei privind necesarul din spitale şi alocarea resurselor către acestea. […] Sunt foarte multe spitale care au nevoie de foarte multe lucruri şi nu au bani, şi sunt spitale care au nevoie de consumabile medicale şi au bani, iar noi încercăm prin intermediul acestei platforme să-i ajutăm pe toţi, în sensul că pe cei care au bani să cupere îi punem în legătură cu furnizorii, iar pe cie care nu au bani să cumpere îi punem în legătură cu cei care pot să doneze,” a declarat pentru postul nostru de radio unul dintre iniţiatorii acestui proiect, reşiţeanul Răzvan David.

Proiectul https://rosurse.ro/ a plecat de la iniţiativa a 5 tineri dornici de a veni în sprijinul medicilor din prima line, ajungând în acest moment să aibă alături de ei aproximativ 40 de voluntari din întreaga ţară din diferite domenii precum conţinut, IT, juridic sau finanţare, iar numărul lor creşte de la o zi la alta.

Pe platforma https://rosurse.ro/ se pot înscrie:

– toţi furnizorii sau producătorii care pot pune la dispoziţia spitalelor echipamente de protecţie

– toţi cei care fac parte dintr-o instituţie medicală care are nevoie de echipamente de protecţie

– toţi cei care pot oferi orice alte resurse (deţinător al unei imprimante 3D, aparat CNC sau orice altă resursă)

Scopul principal al acestei platforme este acela de a a reuni spitalele, producătorii şi furnizorii de echipamente medicale şi de protecţie din România, precum şi orice alte forme juridice care pot contribui la acoperirea nevoilor din unităţile medicale, astfel încât să faciliteze contactul dintre acestea.

Pentru orice întrebare sau informaţie adiţională, echipa ROSurse vă stă la dispoziţie la adresa e email office@rosurse.ro sau la numerele de telefon 0 756 514 804 sau 0 726 184 247.

Cele mai citite

Related Articles