Lipsa dezinfectanţilor! Cu această problemă se confruntă şi Primăria Reşiţa. Deşi au fost achiziţionate aparatele care vor fi montate în cele 1.500 de scări de bloc, dezinfectantul va ajunge în municipiul de pe Bârzava, în aproximativ 10 zile. Şi nu e singura problemă cu care s-a confruntat primăria, preţul acestor substanţe s-a modificat de la o zi la alta, explică primarul Ioan Popa.

„Am cumpărat aparatele propriu-zise, problema cu care ne confruntăm acum, este lipsa dezinfectanţilor. Imaginaţi-vă că Reşiţa are 1500 de scări de bloc, Timişoara are 8.000 de scări de bloc. Noi am comandat acum, 3 tone de dezinfectant care trebuie să ajungă în aproximativ 10 zile. Dacă extrapolăm la nivel naţional gândiţi-vă că este aproape imposibil să găseşti atât de mult dezinfectant, într-un timp foarte scurt. În plus, s-a ajuns ca dezinfectanţi care costau 12-15 lei litru să ajungă la 150 de lei litru…iar eu personal vreau să vă spun că dezinfectnţi la de zece ori preţul pieţii nu cumpăr, aşa că am căutat şi am găsit la preţul de 32-36 de lei litru, în zona asta şi am comandat evident cantitatea necesară ar termenul de livrare este de 10 zile deci nu vreau să pun aparatele fără să am dezinfectantul pentru că sincer, le pun inutil”, ne-a declarat astăzi primarul, Ioan Popa.

Deşi au fost achiziţionate, dozatoarele, vor fi montate în momentul în care primăria va avea şi substanţa dezinfectantă, a mai adăugat Ioan Popa.