COVID-19 uneşte şefii de instituţii! În timp ce şeful Jandarmeriei, lansa un apel pentru Spitalul din Reşiţa, primarul Ioan Popa a rezolvat rapid problema aparatului mobil de radiografie defect

Pandemia COVID-19 uneşte oamenii şi în Caraş-Severin! Acum, mai mult ca oricând fiecare persoană se gândeşte cum poate să ajute cel mai important spital din judeţ.

Este şi cazul colonelului Alexandru Tobă, şeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin care a lansat astăzi, un apel pe facebook pentru ca prietenii dânsului dar şi ceilaţi internauţi să se mobilizeze, fiecare cu cât poate pentru a achiziţiona un aparat de radiografie mobil, atât de necesar Spitalului Judeţean din Reşiţa în această perioadă. Din fericire, apelul său nu a rămas fără ecou, dat fiind faptul că instituţia pe care o conduce a fost şi este aproape de comunitate, jandarmii cărăşeni, fiind implicaţi în foarte multe campanii de ajutorare a semenilor, iar mobilizarea acestora este de apreciat şi în acest moment greu.

Mă întreabă FB la ce mă gândesc? Păi mă gândesc că stiind că aparatul de radiografie mobil s-a stricat la spital și este vitală radiografia pacientului în condițiile de azi, fac un calcul și mă gândesc cum s-ar putea strânge 250.000 de lei pentru ca doctorii sa poată face un examen paraclinic adevărat… Tot împart… Câți prieteni și cunoscuți as putea capacita? Nu-mi iese calculul și mi-e ciudă că în spital mai e unul vechi dar fix și nu se poate nici pe geam scoate de acolo și astfel trebuie sa se consume mai multe echipamente de protecție ale personalului implicat pe circuitul de diagnosticare… Oare as contribui cu ceva dacă v-aș face sa înțelegeți ca viața unui om depinde de felul în care poți sa vezi un plămân pana vine rezultatul testului… Știați ca medicul specialist știe ce urmează înainte de a veni testul dacă are radiografia? Credeți că Reșița poate strânge urgent banii ăștia? Oau dar dacă se poate? Voi ce ziceți?”, a scris astăzi pe facebook colonelul Alexandru Tobă, şeful Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin.

Aşa cum spuneam, apelul colonelului Alexandru Tobă a ajuns în scurt timp la foarte mulţi internauţi dar şi la edilul Ioan Popa care a dat asigurări că problema va fi rapid rezolvată, chiar de primăria Reşiţa. Cum? Simplu!

După ce aparatul mobil de radiografie de la Spitalul Judeţean din Reşiţa s-a stricaţ fiind vechi, primăria Reşiţa s-a oferit să ajute în continuare unitatea medicală şi să cumpere unul nou pe care să-l doneze în această săptămână unităţii medicale. După ce a fost contactat de medicii radiologi din spital, primarul Ioan Popa cu ajutorul compartimentului de achiziţii a şi început demersurile pentru a cumpăra acest aparat extrem de important.

Detalii ne oferă primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Noi avem o relaţie bună cu medicii Spitalului Judeţean şi în contextul în care majoritatea pacienţilor sunt reşiţeni mi se pare logic ca primăria Reşiţa să se implice. Am primit această solicitare de la doamna doctor Ruja, de la Radiologie, pentru un aparat de radiografie-mobil pentru că unitatea medicală, avea unul dar care s-a stricat şi pacienţii care vin jos la corturi, acolo unde se face trierea acestora să li se poată face raze cu acel aparat mobil tocmai ca să nu se meargă cu oricine sus la radiologie. Oamenii mi-au spus că este de maximă importanţă în această prioadă. În primă fază am primit o ofertă în valoare de 50-60 de mii de euro, după care în consultare cu cei de la UPU, ne-au anunţat că ar prefera ca primăria să cumpere un aparat modern de firmă, care să aibă service aici aproape, la Timişoara, în consecinţă noi am acceptat şi mâine aşteptăm contractul şi factura proformă şi o să-l cumpărăm noi ca să-l donăm Spitalului Judeţean din Reşiţa, noi mergem pe mâna lor şi o să-i ajutăm, în continuare ” ne-a declarat astăzi, primarul Ioan Popa.

Primăria Reşiţa a comandat pentru Spitalul Judeţean, un aparat mobil de radiografie, de ultimă generaţie, valoarea acestuia ridicându-se la 125 de mii de euro.

Cele mai citite

Related Articles