Polițiștii cărășeni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale, fluidizarea traficului rutier și escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care revin din afara granițelor țării.

În ziua de 4 aprilie, 340 de polițiști, jandarmi, politisti locali și militari au desfășurat 64 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19 și au acționat pentru menținerea ordinii și liniștii publice în județ.

În ceea ce privește sancțiunile contravenționale, în cursul zilei de ieri, 4 aprilie, au fost aplicate 111 sancțiuni în valoare de 350.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației și pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

În perioada de referință, au fost conduse 44 de persoane în centrele de carantină și au fost verificate 964 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

De asemenea, 46 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor stabilite pe perioada stării de urgență.

Exemple:

Cu ocazia acestor verificări, ieri, 4 aprilie, politiștii cărășeni au identificat un bărbat de 40 de ani, care nu respecta măsura izolării la domiciliu, fiind găsit ulterior, pe stradă, într-un autoturism.

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar față de acesta a fost dispusă măsura introducerii în carantină instituționalizată pentru o nouă perioadă de 14 zile.