Bolnavii din spitalele cărăşene au nevoie de sprijinul comunităţii. La Centrul de Transfuzii din Reşiţa puteţi dona sânge în condiţii de siguranţă maximă!

Conducerea Centrului de Transfuzii Sanguine din Reşiţa face din nou apel către cetăţeni să vină să doneze sânge. Oamenilor nu trebuie să le fie frică. Pot ieşi fără probleme din casă, ordonanţa militară cu Nr. 4 le permite acest lucru iar reprezentanţii Guvernului şi ministerelor fac şi ei apel la populaţie pentru ca oamenii să înţeleagă importanţa acestui gest.

În plus, Unitatea de Transfuzii din Reşiţa este sigură, se respectă regulile de igienizare iar viaţa donatorilor nu este pusă în pericol, susţine medicul Rodica Neaga. Vă reamintim că un singur donator poate salva 3 vieţi, iar bolnavii care suferă de cancer din Caraş-Severin au mare nevoie de acest ajutor, acum în această stare de urgenţă!

Spitalele cărăşene se confruntă din nou cu o nevoie disperată de sânge. Din cauza pandemiei de coronavirus, numărul donatorilor a scăzut dramatic la Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa.

Poate dona şi ar trebui să o facă oricine nu a călătorit în străinătate în ultima lună, care nu a suferit recent intervenţii chirurgicale sau dentare şi nici nu a fost sub tratament pentru afecţiuni cardiovasculare, leucemie, diabet pancreatită, sifilis sau epilepsie.

La intrarea în Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşiţa se face întâi triajul: se ia temperatura, iar donatorul primeşte mască, botoşei şi îşi dezinfectează mâinile, respectăm toate măsurile iar oamenii sunt rugaţi să vină să facă o faptă bună, este apelul lansat de medicul Rodica Neaga.

Cele mai citite

Related Articles