FC Hermannstadt a suspendat contractele jucătorilor

98

Consiliul de Administraţie al clubului de fotbal FC Hermannstadt a decis, luni seara, să suspende contractele jucătorilor legitimaţi pe perioada stării de urgenţă în România, potrivit unui comunicat al grupării sibiene, scrie Agerpres.ro

”Măsura vine ca o consecinţă a faptului că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire. Asta dacă ţinem cont că în prezent nu se ştie când se va relua activitatea fotbalistică din ţara noastră”, precizează clubul.

AFC Hermannstadt le-a propus, însă, jucătorilor prelungirea duratei contractelor cu o perioadă egală cu cea a suspendării. Prin urmare, ”aceasta va fi singura clauză care va fi modificată în înţelegerile actuale, drepturile financiare rămânând neschimbate”.

”Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt vă informează că obiectul contractului încheiat nu mai poate fi adus la îndeplinire de către niciuna dintre părţi, pe o perioadă ce nu poate fi previzionată în acest moment, fapt pentru care Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt vă oferă posibilitatea să vă exprimaţi efectiv opţiunea în legătură cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării. Prelungirea contractului va fi singura clauză care urmează să fie modificată de către părţi iar toate celelalte prevederi contractuale rămân neschimbate (drepturile financiare rămân neschimbate). În situaţia în care sunteţi de acord cu prelungirea duratei contractului cu o perioadă egală cu perioada suspendării, vă solicităm, ca în termen de 5 zile, să returnaţi notificarea cu numele în clar, semnătura şi data, la adresa de e-mail fchermannstadt@yahoo.com”, se arată în actul trimis de club jucătorilor.

În acest moment, staff-ul şi toţi fotbaliştii echipei sibiene se află în autoizolare şi se pregătesc individual după un program stabilit în prealabil.

Preşedintele clubului, Iuliu Mureşan, a decis luni să îşi suspende contractul pe care îl are cu gruparea sibiană pe perioada stării de urgenţă, aflată în vigoare în contextul pandemiei de COVID-19.

Competiţiile fotbalistice din România, întrerupte iniţial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal cel puţin până la momentul ridicării stării de urgenţă. Aceasta a fost decretată la 16 martie de preşedintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Statul va asigura sportivilor a căror activitate este afectată de criza pandemiei COVID-19 un venit minim de 75% din salariul aferent contractului individual de muncă sau contractului de activitate sportivă, plafonat la nivelul a 75% din câştigul salarial mediu brut pe economie, conform Ordonanţei Guvernului.