Comitetul Internațional Olimpic a stabilit perioada de desfășurare a Jocurilor Olimpice de vară din 2021

CIO şi Comitetul japonez de organizare au anunțat că întrecerile supreme vor avea loc între 23 iulie şi 8 august 2021, scrie

Noua perioadă de desfăşurare a competiţiei a fost preferată celorlalte variante avansate, inclusiv desfăşurarea competiţiei în primăvara anului viitor, pentru a se evita astfel provocarea unor perturbări majore în calendarul sportiv internaţional şi a reduce la minimum provocările logistice cărora vor trebui să le facă faţă organizatorii.

Jocurile Olimpice urmau să se dispute iniţial în perioada 24 iulie – 9 august 2020 în capitala japoneză, dar au fost amânate pentru prima data în istorie, din cauza răspândirii continue a noului coronavirus.

Noile date au fost convenite, în cursul unei reuniuni între responsabilii Comitetului Internaţional Olimpic şi cei ai Comitetului japonez de organizare.


Totodată, Jocurile Paralimpice vor avea loc între 24 august şi 5 septembrie 2021.

Flacăra olimpică pentru Jocurile din 2021, care a ajuns din Grecia în Japonia pe 20 martie, va fi menţinută la Fukushima pentru o lună, după care va fi păstrată în capitala Tokyo. Jocurile Olimpice nu au fost niciodată amânate în cele 31 de ediţii moderne ale sale, începând din 1896, însă trei dintre ediţii au fost anulate din cauza războiului, în 1916, 1940 şi 1944.