Crucea Roşie Caraş-Severin alături de comunitate în lupta cu COVID-19. Crucea Roşie Română a achiziţionat 1 milion de măşti sanitare şi 10 aparate de testare rapidă!

Crucea Roșie Română a achiziționat 1 milion de măști sanitare! Acestea au ajuns în depozitul central al Crucii Roșii Române și au fost distribuite următoarelor instituții: Ministerului Apărării Naționale, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Poliției de Frontiera, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General pentru Imigrări, Agenției Națională de Administrare Fiscală și filialelor de Cruce Roșie din toată țara. Măștile vor ajunge la personalul angajat și la voluntarii care intră în contact direct cu persoanele afectate de COVID-19.

Şi filiala din Caraş-Severin condusă de Alin Cica şi Nicolae Berzescu este aproape de autorităţi şi de semeni în această perioadă grea şi luptă cot la cot cu toţi factorii implicaţi pentru prevenirea coronavirusului. Reprezentanţii acestei organizaţii au muncit zi lumină şi au răspuns solicitărilor venite şi din partea Spitalului Judeţean Reşiţa, demonstrând din nou rolul important pe care-l are Crucea Roşie în comunitatea din Caraş-Severin.

Un scurt rezumat al celor mai recente acţiuni ne face Alin Cica, directorul Crucii Roşii din Caraş-Severin.

“În primul rând s-au distribuit materiale informative privind protejarea împotriva COVID-19, atât de către voluntarii Crucii Roşii cât şi cu ajutorul Poştei Române. S-au distribuit mănuşi, produse de igienă uzuale către Spitalul Judeţean Reşiţa, Serviciul Judeţean de Ambulanţă CS, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic şi către Inspectoratul pentru Jandarmi CS. Crucea Roşia Română a achiziţionat 10 aparate de testare rapidă a COVID-19 şi 300 de kituri pentru testare. Aparatele reduc timpul de aşteptare al rezultatelor de la 24 de ore la 40 de minute, fiecare kit conţine 24 de mostre şi vor putea fi testate peste 7.200 de persoane. Valoarea se ridică la un milion două sute de mii de euro. Noi continuăm să ajutăm cu tot ce putem”, a dat asigurări Alin Cica.

Persoanele fizice, instituțiile sau societățile comerciale care doresc sa facă donații în vederea sprijinirii persoanelor afectate de coronavirus, pentru achiziționarea de produse alimentare, materiale igienice cât și alte activități desfășurate de Crucea Roșie Caraș-Severin în aceasta perioada, o pot face donând în contul IBAN RO24RNCB0100038243480001
Titular: FILIALA JUDETANA DE CRUCE ROSIE RESITA
SWIFT: RNCBROBU
BIC: RNCB sau în urnele aflate în magazinele Carrefour. Va mulțumim!

Valoarea achiziției de măști sanitare este de 794 000 euro și a fost realizată cu sprijinul financiar al mai multor companii naționale:

Societatea Națională de Cruce Roșie din România, organizația umanitară cu expertiză în intervenția în situație de dezastre, este în colaborare permanentă cu autoritățile centrale și locale și oferă sprijin logistic, uman și material pentru a consolida răspunsul țării noastre în lupta cu noul coronavirus (COVID-19).

Crucea Roșie Română a achiziționat un milion de măști sanitare, care au fost distribuite către autoritățile centrale. Transformă un SMS într-un mesaj de speranță. Donează 2 euro la 8827 pentru a sprijini spitalele cu echipamentul de care este nevoie în această perioadă.

Banii pentru aceste achiziții, în valoare totală de 2.600.000 euro, provin din donațiile făcute de mai multe companii către Crucea Roșie Română. Până în prezent, Crucea Roșie Română a achiziționat din aceste fonduri și a distribuit 375 de mii de mănuși de protecție, 300 de combinezoane, un milion de măști de protecție în valoare de 828.106,13 euro.

În prezent ne aflăm în cursul achiziției a 15 ventilatoare mecanice, care se ridică la suma de 286.075 euro, mai transmite Crucea Roşie Română.

De același autor

Related Articles