Pandemia de coronavirus a făcut până acum peste 20.600 de victime în lume

Pandemia de coronavirus a făcut până acum peste 20.600 de victime în întreaga lume, dintre care două treimi sunt în Europa.

Spania a întrecut China la numărul de decese și se situează pe locul doi, după Italia. Potrivit corespondentei RRA la Madrid, numărul de pacienți la terapie intensivă se apropie de capacitatea maximă a locurilor din spitale, dar specialiștii cred că vârful epidemiei este aproape.

În Italia au decedat peste 10% din cei 74.000 de contaminați de până acum și tot mai mulți medici plătesc tribut afluxului masiv de bolnavi și lipsei inițiale de material de protecție.

Elena Postelnicu transmite de la Roma: “Potrivit Federației Naționale a Asociațiilor de medici, numai în 24 de ore au murit alți cinci doctori dintr-un total de 31. 50% dintre cei decedați erau medici generaliști.

În spitalele din Italia, în special din nord, lucrează și 10.000 de doctori și asistenți români, așa cum este medicul chirurg specialist în anestezie-reanimare, Florin Puflea, de la un spital privat din Peschiera del Garda, provincia Verona. Florin Puflea: “În spitalul lucrez avem pacienți COVID pozitivi pe secția de pneumologie, în jur de 30 de pacienți, și în terapie intensivă avem, practic, locurile dublate. Noi aveam terapie intensivă cu opt paturi și acum am dublat capacitatea și ne pregătim să transformăm grupul operator în secție de terapie intensivă pentru pacienții COVID.”

Aveți și pacienți români?
Florin Puflea: “Deocamdată nu am avut pacienți români. N-aș putea să spun că nu există riscul, pentru că aici, în provincia Verona, sunt peste 30.000 de români și având în vedere distribuția și, să spunem așa răspândirea virusului, există acest risc.” “

Cele mai citite

Related Articles