Astăzi, executivul urmează să facă o rectificare bugetară extraordinară, permisă de starea de urgență, pentru a acorda mai mulți banii sistemului medical.

Ar urma să aprobe și sporuri pentru condițiile de muncă extrem de periculoase. Beneficiarii – personalul din spitale și toți cei aflați în prima linie de luptă cu virusul.

Vor fi schimbări importante și în ceea ce îi privește pe medicii de familie și pe pacienții lor.

Medicii de familie și medicii specialiști ar putea elibera în curând bolnavilor cronici – cei mai vulnerabili la infecția cu COVID-19 – reţete online, și tot în același mod sau prin telefon, le-ar putea acorda consultații. Aceste măsuri, dar și altele, se vor afla astăzi pe agenda ședinței executivului, ca urmare a unui proiect lansat în dezbatere publică de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Tot prin acest proiect se solicită prelungirea cu trei luni a termenului de valabilitate al biletelor de trimitere pentru specialitățile clinice și paraclinice, dar și a prescripției pentru dispozitivele medicale.

Proiectul prevede, printre altele, și o serie de reglementări referitoare la modul de finanțare a furnizorilor de servicii medicale pe perioada stării de urgență.

De asemenea, miniștrii vor veni și cu o serie de modificări și completări la ordonanța de urgență privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență și vor decide asupra acordării sporului pentru condiții de muncă deosebit de periculoase pentru personalul din instituțiile implicate în prevenirea, limitarea și tratarea COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.