Scriitorul Paul Goma a murit de coronavirus

Marele scriitor român şi disident Paul Goma, cu dublă cetăţenie, a Franţei şi a Republicii Moldova, a murit în noaptea din 24 spre 25 martie 2020, fiind răpus de coronavirus.

Paul Goma era internat din 18 martie la un spital din capitala Franţei.

“Conform indicaţiilor lui Filip Goma, respectând dorinţa tatălui său şi ţinând cont de restricţiile actuale în vigoare în Franţa, trupul lui Paul Goma va fi incinerat, iar urna funerară va fi depusă în Columbarium, la cimitirului Pére Lachaise din Paris”, se arată în mesajul de pe pagina oficială de facebook a scriitorului.

Paul Goma este un cunoscut disident din timpul României comuniste şi reprezentant al scriitorilor postbelici. În 1977, Goma a reuşit să trimită la postul de radio occidental Radio Europa Liberă o scrisoare deschisă în care cerea guvernului României respectarea drepturilor omului în România. Scrisoarea a fost difuzată de postul de radio. În consecinţă, a fost permanent urmărit, apoi arestat şi bătut de Securitate.

În 1977, scriitorul împreună cu familia a fost lipsit de cetăţenia română şi expulzat în Franţa, unde a cerut azil politic, iar de atunci nu a mai călcat pe pământ românesc.

foto Wikipedia

Cele mai citite

Related Articles