Primul deces din cauza coronavirusului în Caraş-Severin! Femeia de 72 de ani a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara

Femeia în vârstă de 72 de ani confirmată ieri cu COVID-19 la Spitalul Judeţean din Reşiţa a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara! La nivel naţional, acesta este cel de-al 13-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus.

Femeia de 72 de ani venită din Spania, a stat în izolare 10 zile. La Spitalul Judeţean din Reşiţa i s-au făcut 2 teste, al doilea fiind pozitiv. Managerul unităţii medicale, Alina Stancovici susţine că personalul a respectat protocolul, şi nu a fost expus acestui coronavirus.

“La Spitalul Judeţean din Reşiţa, sâmbătă seara a venit această pacientă care prezenta simptome specifice coronavirusului, a fost plecată în Spania, s-a întors, a stat 10 zile în autoizolare, după care s-a prezentat cu ambulanţa la UPU Reşiţa. Echipajul care a intervenit a fost echipat cu acele costume de protecţie după ce s-au efectuat investigaţiile în UPU s-a decis transferarea în secţia de ATI. În momentul în care a ajuns pe ATI şi aici personalul a fost echipat corespunzător şi pacienta a fost introdusă în izolator. Pe toată perioada în care personalul a luat contact cu pacienta, aceasta a stat doar în izolatorul de pe ATI iar personalul, repet a fost echipat. Rezultatul primul test a venit de la Timişoara, duminică ca fiind negativ. Apoi testarea s-a repetat conform procedurilor, iar ieri după-amiază rezultat a fost pozitiv din păcate. În acel moment am demarat procedura de trimitere a pacientei la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Pacienta a plecat aseară la Timişoara, cu un echipaj SMURD, fiind însoţită de 2 medici”, ne-a declarat managerul unitatii medicale, Alina Stancovici.

Din păcate, femeia a decedat la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, fiind într-o stare foarte gravă din cauza istoricului său medical. A fost infectată cu COVID-19 dar mai avea şi alte probleme de sănătate. Acest coronavirus i-a accentuat problemele, ducând astfel la deces, ne-au confirmat surse oficiale din spital.

Echipa Radio Reşiţa a luat legătura şi cu nepotul acesteia care ne-a confirmat că doamna avea 72 de ani şi nu 82 aşa cum ne informase iniţial managerul Spitalului Judeţean din Reşiţa, Alina Stancovici. Tot de la acesta am aflat că femeia suferea de diabet şi avea probleme respiratorii, coronavirusul accentuându-i problemele medicale existente, ducând astfel la deces.

De același autor

Related Articles