Preşedintele Klaus Iohannis face apel la unitate şi solidaritate

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut luni, 23 martie, un nou apel către români la unitate şi solidaritate. Şeful statului a avertizat că urmează săptămâni critice, care vor pune la grea încercare toate capacităţile statului şi a subliniat importanţa distanţării sociale.

Președintele Klaus Iohannis împreună cu premierul Ludovic Orban și cu miniștrii evaluează permanent evoluția răspândirii infecției cu noul coronavirus. Şeful statului a amintit că măsurile restrictive de până acum au fost luate gradual, în funcție de etapa transmiterii virusului în comunitate şi a precizat că aceste măsuri sunt necesare pentru a proteja sănătatea românilor și a familiilor acestora.

“Ne confruntăm cu o situație fără precedent, în care viața fiecărui cetățean depinde de decizii ferme. Vreau ca fiecare român să înțeleagă că nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai dure, în momentul în care vor deveni absolut obligatorii, pentru limitarea răspândirii virusului. În egală măsură, însă, vom continua să îi ajutăm pe toți cei afectați de această criză. Măsurilor sociale și economice adoptate zilele trecute li se va adăuga un nou pachet, care să rezolve problemele și mai multor categorii de întreprinzător și oameni de afaceri, care se confruntă cu mari greutăți”, a declarat preşedintele României, Klaus Iohannis.

Președintele României a mai spus că în aceste momente dramatice sunt reprobabile încercările unor politicieni, inclusiv aleși locali, de a folosi criza generată de noul coronavirus în bătălia electorală

“Nu este momentul răfuielilor politice. A încerca să câștigi capital politică în aceste clipe denotă un cinism înfiorător și o lipsă de responsabilitate de neimaginat. Gravitatea situației cu care ne confruntăm este fără precedent și tocmai de aceea trebuie să ne unim forțele pentru a izbândi împreună în această luptă de durată și de uzură”, a subliniat șeful statului.

Pe de altă parte, șeful statului a făcut un apel la pensionari să limiteze orice deplasare în afara domiciliului cu excepția celor de strictă necesitate. El a menționat că toate datele arată că noul coronavirus poate fi letal într-o proporție mult mai mare pentru persoanele în vârstă față de cele tinere.

Cele mai citite

Related Articles