În Europa,  situația continuă să se agraveze.

În Spania, a doua cea mai afectată țară, unde bilanțul a depășit 1.700 de morţi, autoritățile vor să prelungească, până pe 11 aprilie, starea de urgență.

Cea mai afectată țară, Italia, a anunțat duminică, 651 de morți, pentru ultimele 24 de ore, ceea ce duce bilanțul la aproape 5.500 de decese.

Toate activitățile neesențiale și călătoriile interne se interzic, iar în țară au sosit o echipă de medici cubanezi și ajutoare din Rusia – după cum transmite corespondentul RRA, Elena Postelnicu: „Cea mai gravă situație rămâne în două provincii destul de mici din Lombardia, Bergamo și Brescia, cu foarte multe morți înregistrate până în prezent.

Nu reușim să îi ducem pe toți în spitale și, deci, se întâmplă că multe persoane ne mor acasă, mult mai multe decât cele pe care le contabilizăm în fiecare zi pe virus” – a comentat primarul orașului Bergamo, Giorgio Gori.

De zece zile, media solicitărilor trimise firmelor de servicii funerare este de peste 10 apeluri pe oră, la Bergamo.

În condițiile în care nu se pot organiza ceremonii de înmormântare până la 3 aprilie, bisericile din zonă sunt pline de sicrie pentru incinerare, cu o listă de așteptare care ajunge la peste șapte zile.