Președintele SUA, Donald Trump, va anula o reuniune a liderilor G7, programată a se desfășura la Camp David în luna iunie, din cauza coronavirusului și, în schimb, va organiza o videoconferință, a transmis Casa Albă.

Conform Reuters, decizia a fost luată în contextul în care națiunile din întreaga lume își închid granițele și interzic călătoriile în străinătate pentru a stopa răspândirea virusului. Donald Trump a organizat la începutul săptămânii o videoconferință, la care au participat liderii celor mai industrializate țări din lume și intenționează să reia această inițiativă în lunile aprilie, mai și iunie, când erau programate întâlniri personale la reședința prezidențială din Maryland.

Larry Kudlow, consilier economic la Casa Albă și participant la reuniunea G7, a transmis omologilor săi decizia liderului american. „Pentru ca fiecare stat să se concentreze pe toate resursele proprii pentru a răspunde provocărilor economice și de sănătate cauzate de COVID-19, la dispoziția președintelui Trump, directorul Consiliului Economic Național, Larry Kudlow și-a informat omologii din cadrul G7 că summitul liderilor G7 din SUA, programat să se desfășoare la Camp David în luna iunie, va avea loc în cadrul unei videoconferințe”, a declarat, pentru agenţia Reuters, Judd Deere, purtător de cuvânt al Casei Albe.

„Casa Albă a mai transmis celorlalți membri din cadrul G7 că, pentru a menține o colaborare strânsă, președintele se va întâlni cu liderii prin intermediul unei videoconferințe în aprilie și mai, la fel cum a procedat și săptămâna aceasta”.

Grupul G7 este alcătuit din SUA, Italia, Japonia, Canada, Franța, Germania, Marea Britanie dar și Uniunea Europeană.

Donald Trump a deranjat Europa prin măsura interdicției de călătorie impusă cetățenilor săi, decisă fără a avertiza, în prealabil, liderii europeni. Europa a devenit epicentrul epidemiei de coronavirus. 

Sursa – RRA