[FOTO-AUDIO] Reșițeanca Alina Vuc se menține în formă la domiciliu. Obiectivul său rămâne o clasare pe podium la Jocurile Olimpice

123

Vicecampioana mondială şi principala speranţă a luptelor româneşti la o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo, reșițeanca Alina Vuc, se află în această perioadă la București, acolo unde se pregătește la domiciliu. Alina Vuc a vorbit despre programul ei din această perioadă:

”Deocamdată sunt cantonată în casă, unde îmi continui pregătirea fizică așa cum pot. Am optat să ne autoizolăm, după cantonamentul din Ungaria, pentru siguranța noastră și a celor din jur. Am fost în cantonament în Ungaria pentru primul turneu de calificare la Jocurile Olimpice, concurs ce trebuia să aibă loc peste o săptămână, dar care s-a amânat din cauza problemelor care sunt acum. E greu pentru toți cei care se pregăteau, pentru unii care deja au început să slăbească pentru a se încadra într-o anumită categorie, dar este cea mai bună decizie care se putea lua.  Sper să treacă totul cât mai repede și să ne pregătim așa cum trebuie pentru Jocurile Olimpice. Nu am avut un început de an 2020 foarte bun, ținând cont că am pierdut la Campionatul European, dar era de așteptat nefiind în formă maximă și neavând ca obiectiv anul acesta Campionatul European. Ca și obiectiv pentru mine rămâne clasarea pe podium la Jocurile Olimpice. Le sugerez tuturor românilor să stea acasă în această perioadă și să-și părăsească domiciliul doar dacă sunt situații urgente. aceasta  pentru siguranța lor și a celor din jur, a spus Alina Vuc.

Turneele preolimpice de lupte de la Budapesta şi Sofia, programate luna aceasta, respectiv la finalul lunii aprilie, au fost amânate. Turneul european de calificare la JO 2020, care trebuia să aibă loc la Budapesta în perioada 19-22 martie, a fost reprogramat pentru mijlocul lunii mai, în timp ce turneul preolimpic mondial ”Ultima Şansă” de la Sofia, din perioada 30 aprilie – 3 mai, va avea loc la începutul lunii iunie.

 România are până acum o singură luptătoare calificată la Jocurile Olimpice, și aceasta este Alina Vuc la categoria 50 kg.

sursa foto: Alina Vuc