Spitalul Judetean de Urgenţă din Reşiţa are de astăzi un nou manager! Este vorba despre Alina Stancovici, singurul candidat care si-a depus dosarul pentru această functie şi cea care a obtinut nota generala 8,65 la concursul sustinut recent, în fata comisiei de evaluare. Nota acordata pentru evaluarea proiectului de management a fost 8.30, iar cea pentru evaluarea abilitatilor manageriale ale candidatului, 9.00.

Noul manager are mai multe obiective pentru a creşte calitatea serviciilor medicale.

Planul managerial prezentaţ , de aceasta, în timpul concursului a avut ca temă „Managementul Calitatii Serviciilor Medicale”.

La obiective generale, Alina Stancovici, a inclus în proiect, îmbunătăţire calităţii serviciilor medicale, aplicarea cerinţelor Sistemului de management al Calităţii conform Standardului, ISO 9001, 2005, orientarea către pacient, având ca scop final satisfacerea nevoilor acestora, diversificarea gamei de servicii oferite, creşterea încrederii acestora în serviciile oferite de spital, îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere prin continuarea şi finalizarea investiţiilor privind lucrările de reabilitare şi modernizare dar şi pregătirea profesională a angajaţilor prin planuri anuale de pregătire profesională.

La partea de obiective strategice, Alina Stancovici a enumerat: creşterea gradului de siguranţă şi de satisfacţie a pacientului, atragerea de noi surse de finanţare, întărirea credibilităţii în personalul medical dar şi atragerea de fonduri pentru investiţiile în aparatură medicală.

Prin proiectul depus, Alina Stancovici a dorit să demonstreze că are un singur scop, acela de a realiza servicii medicale performante care răspund nevoilor tuturor pacienţilor care trec pragul acestui spital. În timpul prezentării proiectului care a durat aproximativ 20 de minute, Alina Stancovici nu a întâmpinat probleme, iar în următoarele 50 de minute, a răspuns fără să stea pe gânduri chiar şi întrebărilor mai dificile, formulate de membrii comisiei de concurs, comisie condusă de medicul Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

În plus, Paul Purea, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa a concluzionat pentru Radio Reşiţa că acest concurs s-a desfăşurat fără probleme, conform legii.

Waldemar Murgu, nu şi-a mai dorit această funcţie din motive personale.

Alina Stancovici a fost angajată la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, a fost director de cabinet la Primaria Resita si asistent la Universitatea Eftimie Murgu.