Şapte puncte de trecere a frontierei între România şi Serbia sunt închise din această dimineaţă, în contextul numărului mare de infecţii cu coronavirus din Europa.

Partea sârbă a suspendat temporar activitatea în vămile Moldova Nouă, Naidăş, Drobeta Turnu Severin, Porţile de Fier II, Foeni, Lunga şi Valcani. Măsura este luată pentru o perioadă nedeterminată. Între România şi Serbia vor rămane în continuare deschise punctele de la Moraviţa, Jimbolia şi Portile de Fier I.

Activitatea în punctele de frontieră la granița cu Republica Serbia, vă informăm că, începând de astăzi, 12 martie, ora 08.00, a fost suspendată temporar activitatea următoarelor puncte de trecere a frontierei de la granița comună:

PTF Vrbica – Valcani- specific rutier;
– PTF Nakovo – Lunga- specific rutier;
– PTF Jasa Tomic – Foeni – specific rutier;
– PTF Kaludjerovo – Naidas – specific rutier;
– PTF Golubac – Moldova Nouă – specific rutier/naval;
– PTF Kladovo – Drobeta Turnu Severin – specific naval;
– PTF Kusjak – Porțile de Fier II – rutier.

Măsura a fost instituită de către autoritățile din Republica Serbia în vederea protejării sănătăţii cetățenilor din cele două state, în contextul extinderii infecției cu COVID-19.
Precizăm că, traficul de frontieră între cele două țări va continua în condiţii normale prin P.T.F. Stamora Moravița (județul Timiș), P.T.F. Jimbolia (județul Timiș) și P.T.F. Porțile de Fier I (județul Mehedinți)
, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.