Greta Bărbulescu vrea să revoluţioneze sistemul medical din România. A fost premiată pentru o inimă bioartificială, concepută în laborator!

Institutul OncoGen din Timişoara a încercat să-i adune pe cei mai buni medici şi cercetători din ţară şi a reuşit!

Greta Bărbulescu, un tânăr medic cardiolog în vârstă de 27 de ani face parte din echipa elitistă a Institutului Oncogen şi prin multă muncă şi pasiune, a ajuns ea însăşi, să fie un model pentru studenţi, medici rezidenţi şi doctoranzi. A fost premiată pentru realizările sale la concursuri şi conferinţe naţionale şi internaţionale.

Greta Bărbulescu, face parte din echipa OncoGen înca din anul II de facultate şi studiază medicina regenerativă. Cu multă ambiţie şi determinare, tânăra încearcă să creeze o inimă bioartificială în laborator. Practic acest experiment deschide calea unor noi abordări în domeniul transplantului de organe.

În prezent la nivel mondial, aproximativ 22 de milioane de persoane bolnave de insuficienţă cardiacă aşteaptă un transplant de inimă. Perspectiva Gretei, ar putea aduce un răspuns la problema crucială a penuriei de organe. Dacă procedeul este pus la punct pentru a putea fi aplicat la subiecţi umani, această “inima bioartificială” ar putea mări numărul inimilor disponibile pentru transplant şi astfel foarte mulţi oameni ar putea primi o nouă şansă la viaţă.

În acest moment, Greta îşi împarte timpul între gărzile de la spital şi laboratorul Institutului OncoGen. Şi-ar dori să studieze în Franţa în viitorul apropiat dar la un moment dat, după un stagiu de perfecţionare, s-ar întoarce tot în ţară pentru a pune în aplicare ceea ce a învăţat de la specialiştii de peste hotare.

Medicul rezident doreşte să le salveze vieţiile celor care suferă de boli grave, oameni care de cele mai multe ori au nevoie de un transplant sau mai bine spus de o inimă nouă. Acest proiect inedit a fost premiat la nivel naţional, la Congresul de Cardiologie şi a luat locul 1 la categoria tineri cercetători.

Greta Bărbulescu are toate ingredientele necesare unui adevărat profesionist în domeniul sănătăţii şi cu siguranţă va ajunge să-şi împlinească cel mai mare vis al său, acela de a salva cât mai multe vieţi!

De același autor

Related Articles