China a anunţat că bilanţul epidemiei cu coronavirusul Covid-19 a crescut cu 121 de morţi

137

China a anunţat că bilanţul epidemiei cu coronavirusul Covid-19 a crescut cu 121 de morţi şi peste 5.000 de noi infectări, dar totodată a revizuit în jos bilanţul anterior al epidemiei, afirmând că a eliminat unele dublări din statistici, notează France Presse, care observă că, fără această reviziuire, numărul total de decese – care acum este 1.380 – s-ar fi apropiat de 1.500.

În afara Chinei, o posibilă nouă criză cu un vas de croazieră a fost evitată ca urmare a deciziei Cambdgiei de a permite debarcarea pasagerilor, iar la nivelul UE s-a discutat despre securizarea aprovizionării cu medicamente şi echipamente medicale în caz că va fi o pandemie.

Covid-19 a infectat aproape 64.000 de persoane, potrivit Reuterş iar aproximativ 56.000 încă se află sub tratament. Între timp, miniştrii sănătăţii din ţările UE au discutat despre necesitatea unei strategii comune în eventualitatea unei pandemii şi asigurarea aprovizionării cu medicamente şi echipamente, în condiţiile în care industria farmaceutică din Uniune depinde mult de substanţele active importate din China, după cum a declarat secretarul de stat Nelu Tătaru, care a reprezentat România la reuniune.

Epidemia cu Covid-19 are şi un impact economic, iar experţii au început să revizuiască în jos estimările lor privind creşterile. Unul din cele mai afectate domenii este cel al transportului aerian, unde se estimează pierderi de 4-5 miliarde de euro.