Tânărul reşiţean nu are coronavirus ci rinovirus şi se va putea întoarce mâine acasă!

Tânărul de 25 de ani din Reşiţa nu are coronavirus ci rinovirus cea mai comună cauză a răcelilor, susţin medicii de la Spitalul de Boli Infecţiose din Timişoara. Reşiţeanul a fost mutat în această dimineaţă într-un salon normal iar mâine va fi externat şi se va putea întoarce acasă, susţine purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Virgil Musta.

“Din fericire nu s-a confirmat infecţia cu coronavirus, tânărul în vârstă de 25 de ani este infectat cu rinovirus, un virus banal care frecvent, în această perioadă produce viroza banală. În această dimineaţă a fost mutat din acest compartiment special, în secţia de pneumologie iar mâine va fi externat şi se va putea întoarce, fără probleme la Reşiţa”, ne-a declarat Virgil Musta.

În legatură cu situaţia medicală a tânărului, în cazul căruia analizele au arătat că nu are coronavirus preşedintele Societatăţii Româna de Microbiologie, Alexandru Rafila a explicat că el trebuie supravegheat şi ar fi bine să rămână în condiţii de izolare la domiciliu până la împlinirea celor 14 zile, adică a intervalului recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Cele mai citite

Related Articles