Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” Caraş-Severin marchează „Ziua Internaţională a Donaţiei de Carte”

186

Din anul 2012, la nivel internaţional, se sărbătoreşte, pe 14 februarie, „Ziua Internaţională a Donaţiei de Carte”, cu scopul declarat de a „creşte accesul la carte şi entuziasmul pentru lectură”.

International Book Giving Day este un eveniment care îi uneşte pe toţi cei care dăruiesc cărţi copiilor şi le insuflă dragostea pentru lectură. Iniţiativa îi aparţine lui Emmy Broadmoor, fondatoarea site-ului despre cărţi pentru copii „Delightful Children’s Books” din SUA.

În ultimii trei ani, Biblioteca Judeţeană ,,Paul Iorgovici” Caraş-Severin, s-a alăturat acestei frumoase initiative prin organizarea unor activităţi în parteneriat cu biblioteci publice din judeţ, cu scopul de a împrospăta fondul de carte pentru copii al acestor biblioteci şi a dezvolta interesul copiilor pentru lectură. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, peste 200 de cărţi noi pentru copii vor ajunge şi anul acesta în două biblioteci comunale din judeţ, care nu au beneficiat în ultima perioadă de donaţii sau achiziţii de carte.

Vineri, 14 februarie, începând cu ora 10.00, „Ziua Internaţională a Donaţiei de Carte” va f marcată la Centrul de carte ,,Banatica” al bibliotecii, împreună cu elevi de la Şcoala Gimnazială Nr.7 Reşiţa (prof. coordonator Cristina Ardelean) şi Colegiul Naţional ,,Diaconovici Tietz” (prof. coordonator Irina Bradea).

Elevii de la Şcoala Gimnazială nr.7 vor citi cu acest prilej din creaţiile proprii, cuprinse în cartea ,,Poveşti imaginare” şi vor dărui cărţi copiilor prezenţi. Cartea ,,Poveţti imaginare” va fi oferită în dar şi bibliotecilor din judeţ, cu scopul de a încuraja şi alţi copii să citească şi să îşi dezvolte imaginaţia şi creativitatea.