Nikola Tesla şi… dezvoltarea inteligentă a Banatului

Centrul Şcolar „Nikola Tesla” din Vârşeţ în parteneriat cu Universitatea Politehnică din Timişoara, implementează proiectul intitulat „Prin cunoştinţe până la un loc de muncă şi dezvoltarea inteligentă a Banatului”.

În prima fază a proiectului, vârşeţenii au achiziţionat şi toate echipamentele moderne pentru o educaâie de calitate superioară şi modernă a elevilor lor, în valoare de 55 de mii de euro, ceea ce reprezintă aproape un sfert din valoarea totală a proiectului.

Pe lângă noua imprimantă 3D, un cabinet de calculatoare proiectat pentru instrucţia IT modernă, poate cea mai importantă a fost o maşină CNC modernă, ca instrument de predare pentru pregătirea practică a studenţilor şi integrarea rapidă a acestora în procesele de lucru, în primul rând în direcţia tehnicianului de management al calculatoarelor.

„Recent, din ce în ce mai multe companii străine acordă facilităţi în ţara noastră si nu este suficient să le asigurăm doar locaţie, împrumuturi etc., deoarece există problema forţei de muncă. Nu suntem printre acele zece oraşe, dar proiectul nostru s-a încadrat frumos cu acestea”, spune directorul Centrului Şcolar “Nikola Tesla”, Željko Ivković.

Proiectul se derulează până la sfârşitul lunii iulie a acestui an şi cu noi cunoştinţe şi tehnologii, ar trebui să crească posibilitatea angajării mai rapide şi mai bune a tinerilor în regiunea transfrontalieră. RTV RS

Cele mai citite

Related Articles