Garbine Muguruza, adversara Simonei Halep în semifinalele Openului Australiei

149

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 3 mondial, o va înfrunta pe spaniola Garbine Muguruza (locul 32 WTA) în semifinalele Openului Australiei, primul turneu de Mare Şlem al anului, dotat cu premii totale în valoare de 71 milioane dolari australieni.

Miercuri, în sferturile de finală, Muguruza (26 ani) a învins-o în două seturi, 7-5, 6-3, pe rusoaica Anasasia Pavliucenkova (30 WTA), după o oră şi 33 minute de joc, calificându-se în premieră în penultimul act al competiţiei de la antipozi.

Înaintea acestui duel, Simona Halep reuşise să o expedieze rapid, în doar 53 de minute, pe estoniana Anett Kontaveitţ de care a dispus cu 6-1, 6-1.

Spaniola, dublă campioană de Mare Şlem (Roland Garros 2016 şi Wimbledon 2017), nu a mai jucat o semifinală de Grand Slam din 2018, când a atins penultimul act la turneul parizian, unde a fost învinsă de Halep.

Garbine Muguruza conduce cu 3-2 în duelurile directe cu Simona Halep, deţinătoarea trofeului la Wimbledon şi campioană la Roland Garros în 2018, iberica reuşind să obţină toate cele trei victorii în faţa româncei pe suprafaţă dură.