Autorităţile chineze au mobilizat o jumătate de milion de cadre medicale în provincia Hubei

60

Autorităţile din China sporesc eforturile pentru izolarea focarului de infecţie cu noul coronavirus, mobilizând o jumătate de milion de cadre medicale în Hubei, provincia unde a fost identificat, pentru prima dată, coronavirusul.

În contextul în care majoritatea provinciilor din China au fost afectate, marile companii suspendă temporar unele centrele comerciale şi restaurante. Până în prezent au fost confirmate decesele a 80 de oameni.

Corespondentul BBC de la Beijing transmite că premierul ţării, Li Keqiang, a vizitat oraşul Wuhan, epicentrul focarului, fiind publicate fotografii ale politicianului numărul doi din ţară, purtând un echipament albastru de protecţie şi cu mască de faţă. Şi şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) urmează să ajungă în China, în semn de sprijin faţă de eforturile Beijing-ului.

Nu se cunoaşte, încă, perioada de incubaţie a acestui tip nou de coronavirus. Unele instituţii şcolare şi o parte dintre companii au transmis oamenilor să stea acasă până la 17 februarie.

sursa RRA