Simona Halep, în sferturi la Australian Open

Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat, luni, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, după 6-4, 6-4 cu belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 16.

Halep (28 ani), a patra favorită, s-a impus după o oră şi 37 de minute în faţa numărul 17 mondial (24 ani), la capătul unui meci foarte disputat şi de mare calitate.

Mertens a luat primul ghem, după care Halep a câştigat trei la rând, reuşind break-ul la a patra sa încercare (1-3). Apoi a fost rândul belgiencei să joace mai bine şi să câştige trei ghemuri consecutive (4-3). Românca a egalat şi a reuşit un nou break, după care a încheiat setul cu 6-4, cu o nouă serie de trei jocuri consecutive.

Halep a dominat începutul actului secund şi a condus cu 3-0, dar Mertens nu a renunţat la luptă şi a fost agresivă şi a atacat fără ezitare, revenind la 3-2. Halep a făcut 4-2, dar belgianca a concretizat o nouă ofensivă şi a restabilit egalitatea, 4-4. Halep a făcut un break esenţial la acest scor, fructificând a cincea sa şansă, iar apoi a încheiat cu un ghem alb, 6-4.

Halep a avut doi aşi, iar Mertens niciunul, românca a comis o dublă greşeală, iar belgianca 3. Simona a fost mai bună la primul serviciu, iar Mertens la al doilea, dar constănţeanca a avut un procentaj scăzut la mingile de break fructificate, doar 5/14. Mertens a avut mai multe mingi direct câştigătoare, 36-21, dar a şi greşit foarte mult, raportul erorilor neforţate fiind de 38-8.

Halep o conduce acum cu 3-1 pe Elise Mertens la meciurile directe. Halep a câştigat primele două întâlniri, în 2018, în optimi la Roland Garros (6-2, 6-1) şi în turul al doilea la Madrid (6-0, 6-3), belgianca impunându-se în 2019 în finala de la Doha cu 3-6, 6-4, 6-3. Mertens a avut o semifinală la Melbourne, în 2018, când Halep a jucat finala cu Caroline Wozniacki.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, şi-a asigurat un cec de 525.000 de dolari australieni şi 430 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre estoniana Anett Kontaveit, cap de serie numărul 28, şi poloneza Iga Swiatek.

AGERPRES

De același autor

Related Articles