Detaşamentul de Pompieri din Caransebeş donează astăzi, sânge pentru bolnavii din Caraş-Severin!

Detaşamentul de Pompieri din Caransebeş donează astăzi sânge pentru bolnavii din Caraş-Severin. La ora actuală, stocul de sânge este insuficient pentru urgenţele chirurgicale, care nu sunt puţine în această perioadă ne-o confirmă medicul Rodica Neaga.

“Pompierii de la Caransebeş sunt din nou alături de bolnavii din Caraş-Severin. Şi facem această colectă mobilă de sânge ca să ne îmbunătăţim stocul. Sângele nu se poate cumpăra cu bani, de aceea fiecare gest contează. Avem nevoie de sânge din toate grupele, în special pentru cele care au RH negativ”, ne-a declarat medicul Rodica Neaga.

Donatorii sunt asteptaţi şi la sediul Centrului de Transfuzii din Reşiţa, de Luni până Vineri, între orele 8.00-13.00 pentru a dona sânge în special pentru grupele care au RH negativ.

Pompierii înţeleg cel mai bine suferinţa semenilor aflaţi în situaţii care le pun viaţa în pericol, mai ales că de nenumărate ori aceştia sunt primii care văd cum oamenii ajung în situaţii extreme şi pentru a-i salva este nevoie de sânge. Este un gest de solidaritate pe care fiecare din noi îl poate face, având în vedere importanţa şi beneficiile donării de sânge, atât pentru donator cât şi pentru receptor.

De același autor

Related Articles