Guvernul Rusiei a demisionat miercuri în mod surprinzător, imediat după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat o reformă constituţională care dă Parlamentului puteri sporite.

La scurt timp după ce preşedintele Putin a rostit mesajul său către Adunarea Federală, premierul Dmitri Medvedev a anunţat demisia întregului guvern. Medvedev a motivat decizia prin modificările fundamentale ale Constituţiei propuse de Vladimir Putin în mesaj şi a subliniat că aceste modificări vor schimba şi raportul între puterile statului.

Amendamentele propuse prevăd creşterea atribuţiunilor parlamentului şi guvernului în raport cu cele foarte mari, în prezent, ale preşedintelui. Putin i-a mulţumit lui Medvedev şi miniştrilor pentru activitatea depusă, dar a subliniat că nu totul a fost realizat şi a promis că va discuta personal în curând cu fiecare dintre aceştia.

Preşedintele rus, Vladimir Putin l-a desemnat ca nou premier pe şeful fiscului, Mihail Mişustin, la scurt timp după anunţul surpriză privind demisia lui Dmitri Medvedev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.