În Caraş-Severin nu sunt probleme cu decontarea transportului pentru elevi

În prezent, elevii care merg la şcoală în altă localitate decât cea de domiciliu beneficiază de decontarea cheltuielilor de transport, însă numai pe bază de abonament.

În acest moment, în judeţul Caraş-Severin sunt 119 microbuze şcolare – 110 sunt în stare de funcţionare, 65 sunt înregistrate la unităţile şcolare, iar 45 la consiliile locale.

“În judeţul Caraş-Severin, transportul elevilor se realizează pe două căi, transport cu microbuzele şcolare şi transport decontat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Elevii trebuie să depună abonamentul la unitatea de învăţământ, unitatea de învăţământ centralizează şi solocită prin Inspectoratul Şcolar Judeţean banii care le revin elevilor pentru luna respectivă,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Ioan Moatăr.

Până în acest moment, în Caraş-Severin nu au fost înregistrate probleme cu decontarea sumei de transport pentru elevi, aceştia primindu-şi suma inclusiv pe luna decembrie a anului trecut, a mai adăugat Ioan Moatăr.

Decontarea se face în două moduri:

  • pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau
  • elevilor li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă.

Curtea Constituțională (CCR), în schimb, a decis că o condiționare a decontării de deținerea unui abonament este neconstituțională, decizia fiind publicată la finalul anului trecut în Monitorul Oficial. Astfel, legislația va trebui schimbată, pentru ca elevii să poată obține decontarea și fără un abonament.

De același autor

Related Articles