Marcel Vela doreşte reformarea sistemului de urgenţă din România: Am putea face o agenţie naţională de salvare

667

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat luni că se are în vedere o reorganizare a sistemului de urgenţă din România, care să strângă ‘sub o singură umbrelă’ toţi factorii responsabili din acest domeniu.

Trebuie să gândim, şi chiar şi cei de la Departament sunt de acord că acum, poate, acest management al situaţiilor de urgenţă este puţin dispersat şi la Ministerul de Interne şi la Ministerul Sănătăţii. Poate în perspectivă, chiar etapizaţ am putea face o agenţie naţională de salvare pentru situaţii de urgenţă şi în acest senş evident că puse sub o singură umbrelă, toate activităţile sau toţi factorii responsabili, cu o dezbatere publică, cu transparenţă, cu analiză, vom ajunge la concluzia că sistemul pentru situaţii de urgenţă poate fi îmbunătăţit‘, a declarat Vela, luni, în faţa sediului MAI.

Întrebat de jurnalişti dacă, odată cu reorganizarea actualului sistem, în care un rol foarte important îl are Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, va dispărea şi postul şefului DSU, Raed Arafat, ministrul de Interne a precizat că încă nu s-a discutat acest aspecţ deoarece secretarii de stat sunt în subordinea premierului.

Reorganizarea Ministerului, în principal, aşa cum aţi văzuţ am început-o de jos în sus. Încă nu am discutat – pentru că secretarii de stat sunt în subordinea premierului, despre reconfigurarea la nivelul conducerii ministerului pentru demnitarii, funcţiile publice care ţin de zona politică‘, a mai spus Vela.

sursa Agerpres