[AUDIO]Elevii şi preşcolarii încep astăzi cursurile semestrului al doilea

Elevii şi preşcolarii încep astăzi cursurile semestrului al doilea, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Semestrul al doilea este mult mai lung faţă de primul, 20 de săptămâni faţă de 15 săptămâni, iar elevii vor avea liber abia după trei luni de cursuri.

Următoarea vacanţă, cea de primăvară, este programată între 4 şi 21 aprilie.

Pe 29 mai se vor încheia cursurile pentru clasa a XII-a zi, a XIII-a seral şi frecvenţă redusă, iar pe 5 iunie pentru clasa a VIII-a.

Elevii şi preşcolarii vor intra în vacanţa de vară pe 13 iunie.

Pe data de 10 iulie va avea loc prima repartizare computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a.

Cei care sunt clasa a VIII-a vor trece prin emoţiile examenului de Evaluare Naţională, miza fiind una mare, nota obţinută reprezentând 80% din media de admitere la liceu.

Evaluarea Naţională se va desfăşoară în perioada 5-18 iunie, iar probele rămân aceleaşi ca în anii trecuţi: limba română şi matematică. Testarea la limba română va avea loc pe 15 iunie, iar cea la matematică pe 17 iunie. Afişarea primelor rezultate este prevăzută pentru data de 22 iunie (până la ora 12:00), procedură urmată de înregistrarea contestaţiilor, în intervalul orar 14:00 – 20:00. Examenul se va încheia în data de 27 iunie, cu afişarea rezultatelor finale. Cursurile pentru clasa a VIII-a se vor încheia vineri, 5 iunie 2020.

În ceea ce priveşte elevii de clasa a XII-a şi a XIII-a, examenul de bacalaureat se va începe tot în luna iunie. Competenţele sunt programate astfel: 9 – 10 iunie 2020 – limba română; 15 – 17 iunie 2020 – competenţele digitale; 18-19 iunie – limba străină. Prima probă scrisă, la limba română, va avea loc pe 22 iunie. Pe 24 iunie este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 25 iunie cea la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate se vor afişa pe 30 iunie. Contestaţiile se vor rezolva între 1 şi 6 iulie, iar pe 7 iulie se vor publica mediile finale.

“Pentru acest an, întreaga echipă a Înspectoratului Şcolar judeţean Caraş-Severin, a luat toate măsurile necesare pentru a asigura începerea şcolii în condiţii optime de funcţionare. Vă asigur că în anul 2020 Inspectoratul Şcolar Judeţean se va apleca mai mult spre nevoile elevilor, iar activitatea acestei instituţii se va desfăşura în condiţii de legalitate şi maximă transparenţă,” ne-a declarat inspecorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, Carina Pristavu.

De același autor

Related Articles