Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin a primit vaccin pentru prevenirea cancerului de col uterin!

A început vaccinare împotriva HPV în Caraş-Severin! De data aceasta, imunizarea împotriva cancerului uterin nu se va mai face în cabinetele şcolare, ci în cele ale medicilor de familie şi numai la solicitarea părinţilor. Şi la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin au ajuns 18 doze de vaccin pentru cererile depuse de părinţi în perioada 2017-2018.

Părinţii care doresc să obţină vaccinul împotriva HPV trebuie să se adreseze medicilor de familie, să depună o cerere la cabinetul acestora şi în scurt timp Ministerul Sănătăţii va trimite alte doze în judeţ, ne-a declarat managerul DSP Caraş-Severin, Dănilă Miloş.

Vaccinul se poate face la orice vârstă, dar cel mai indicat este ca persoanele de sex feminin să fie vaccinate împotriva cancerului de col uterin începând cu varsta de 11 ani.

Practic, imunizarea const în administrarea a trei doze care sunt injectate în braţ într-o perioadă de 6 luni : la “momentul 0”, apoi la 2 luni şi la 6 luni după prima doză. Vaccinul se administrează numai pe baza unei prescripţii medicale, la recomandarea medicilor de familie sau a medicilor specialişti ginecologi, infecţionişti sau pediatri.

Datele studiilor clinice au demonstrat o eficacitate foarte buna. Vaccinurile utilizate pentru prevenirea infectiei cu Human Papilloma Virus (HPV) asigură protecţie de 100% împotriva leziunilor precanceroase provocate de virusul Papilloma Uman tipurile 16 si 18.

De asemenea, datele studiilor au arătat faptul că vaccinarea asigură protecţie de 100 %, până la 5 ani dupa vaccinare.

De același autor

Related Articles