[FOTO-AUDIO] Cupa ”Banatului Montan” la fotbal în sală a fost cucerită de Banatul Ocna de Fier

272

La Reşiţa au avut loc timp de trei zile meciurile din ediţia a II-a a Cupei ”Banatului Montan” la fotbal în sală. Cele 8 echipe participante au fost împărţite în două grupe, iar Cupa a revenit formaţiei Banatul Ocna de Fier.

”Ne doream mai multe echipe la start, dar competiția și-a atins scopul” a spus unul dintre organizatorii competiţiei, Cristian Şodâncă:

Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei ediții, dar și echipelor care au participat. Deși la început s-au înscris zece echipe, doar opt au mai participat. Din acest punct de vedere nu a fost un turneu foarte reușit. Anul trecut s-au întrecut 20 de echipe. Este și de înțeles acest număr mic de echipe participante, având în vedere că acesta a fost al patrulea turneu de sală al iernii. A fost un turneu bun, fără incidente, iar cei mai buni au câștigat ”, a declarat Cristian Șodâncă.

În finala mare a Cupei Banatului Montan la fotbal în sală echipa din Ocna de Fier a dispus de Progresul Ezeriş cu 6-3.

”A fost o competiție frumoasă a apreciat”, antrenorul formației Progresul Ezeriș, Adrian Enășescu:

„Ca o continuitate a celorlalte turnee organizate în această perioadă, pot să spun că a fost o competiție frumoasă. Am obținut un loc II meritat, după un turneu bun făcut de jucătorii noștri. Ne-am distrat, la fel ca la toate celelalte turnee de iarnă. Fotbalul în sală este un sport un pic diferit față de cel de pe terenul mare” , a concluzionat Adrian Enășescu.”

Au fost acordate și o serie de distincții individuale, după cum urmează:  Răzvan Costachi, de la Banatul Ocna de Fier, a fost declarat cel mai bun jucător. Alexandru Avramovici tot de la echipa câștigătoare a devenit golgheter cu 11 reuşite, iar Cristian Birăescu de la Progresul Ezeriş, a primit titlul de cel mai bun portar. Cel mai bun jucător al turneului, Răzvan Costachi, a afirmat:

„A fost o competiție frumoasă și mă bucur că m-am întâlnit cu foști colegi. De asemenea, mă bucur că am văzut la treabă tineri foarte talentați. Consider că și vara ar trebui să se organizeze astfel de turnee. Finala a fost foarte, pentru că n-am avut nicio schimbare, iar adversarii au fost foarte buni. Toți de la Progresul Ezeriș sunt jucători activi, dar la final cei mai buni au câștigat”, a spus Răzvan Costachi.

Echipelor fruntașe, organizatorii le-au oferit: cupe, medalii, diplome şi diferite materiale sportive.

Diplome de excelenţă le-au fost oferite arbitrilor Gheorghe Balaj şi George Chitucea, dar şi lui Petre Panescu, primarul comunei Ocna de Fier.

Premiul Fair-play a fost acordat echipei PlayStation Team.

Ediția a II-a a „Cupei Banatului Montan” a fost organizată de Progresul Ezeriş, în parteneriat cu Acerbis Sport, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Asociaţia Judeţeană de Fotbal şi Direcţia pentru Sport şi Tineret.