Australia: În New South Wales va fi declarată stare de urgenţă începând de vineri

90

Începând de vineri va fi declarată starea de urgenţă în statul australian New South Wales, de unde localniii şi turiştii blocaţi de incendiile extinse de vegetaţie încearcă să plece. Premierul de staţ Gladys Berejiklian, a afirmat că starea de urgenţă, care va dura şapte zile, va permite închiderea drumurilor şi evacuările forţate.

Premierul australian, Scott Morrison, a afirmat că lupta împotriva incendiilor şi evacuările reprezintă o prioritate pentru guvern.

Prioritatea, astăzi, sunt lupta împotriva incendiilor şi evacuarea oamenilor şi ducerea lor în locuri sigure. Este incredibil de important să continuăm să ne concentrăm pe aceste două sarcini foarte importante. Ele sunt bine conduse de autorităţile de staţ atât în Victoria cât şi în New South Waleş iar eu menţin legătura constantă cu premierii ambelor state“, a declarat primul ministru.

sursa Rador

foto accuweather.com

1 COMENTARIU

  1. Locuiesc in Melbourne (statul Victoria) in suburbia Berwick si chiar acum s-a anuntat la news ca si in statul VIC s-a declarat stare de urgenta in urma incendiilor devastatoare din East Gippsland.
    Locuim la approx. 300km de aceasta zona si pina aici se simte fumul inecacios si totul este invaluit ca intr-o ceata.
    Drumurile din zona respectiva sint complet blocate/inchise iar locuitorii din zona sint evacuati cu navele militare care au venit in zona (este singura cale de evacuare).
    Au ars pina acum 328 case plus citiva morti; au venit trupe de pompieri din SUA pt a oferi ajutorul.

Comentariile sunt închise.