Amenzi şi controale în trafic, din cauza pestei. 7 purcei au fost eutanasiaţi în Caraş-Severin!

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor împreună cu organele de poliţie de pe raza judeţului Caraş-Severin, continuă controalele în trafic, pentru prinderea celor care transportă porci iliciţ contribuind astfel la extinderea pestei porcine africane.

De exemplu astăzi, pe raza localităţii Petroşniţa a fost identificat un microbuz cu numere de Timiş, cu 7 purcei dar care nu erau crotaliaţi şi nu aveau documentele necesare pentru transport. Purceii au fost confiscaţi şi eutanasiaţi de organele abilitate pe raza comunei Bucoşniţa. DSVSA continuă controalele. Cei care nu respectă condiţiile impuse de lege riscă amenzi de zeci de mii de lei.

“Este foarte importantă crotalierea animalelor pentru că ştim de unde vin…dar şi actele de transport conform legii. În legătură cu acest caz, cei 7 purcei au fost ucişi pe loc pentru a preveni un potenţial risc. Aceştia au fost îngropaţi pe raza comunei Bucoşniţa iar zona a fost rapid dezinfectată”, ne-a declarat astăzi, directorul executiv al DSVSA Caraş-Severin, Dorin Imbrea.

Atenţie! în urma sacrificărilor de porci pentru consum propriu, cetăţenii au obligaţia de a anunţa imediat medicul veterinar din localitatea de domiciliu, în vederea efectuării unui examen ante mortem al porcului viu şi post mortem a carcasei, precum şi pentru a recolta probe pentru examene specifice de laborator. DSVSA mai face precizarea că pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social din punct de vedere economic.

Cele mai citite

Related Articles