La Teregova, Digitaliada, la al doilea an de implementare

La Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova au avut loc, activități de promovare a rezultatelor din cadrul proiectului DIGITALIADA, aflat în al doilea an de implementare, cu sprijinul coordonatorului și expertului educațional Adina Roșca, din partea promotorului și finanțatorului proiectului, Fundația Orange.

Scopul acestei activități este de a contribui la creșterea performanțelor școlare și la dezvoltarea personală a elevilor implicați în procesul educativ, prin folosirea metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ, în special la disciplinele Matematică și T.I.C.

La eveniment au participat din partea ISJ Caraș-Severin, inspector școlar general,  prof. Carina Pristavu, primarul comunei Teregova, prof. Damian Maria, Zvarici Mariana, reprezentant al sindicatului FSLI Caraș-Severin, director prof. Damian Maria și director adjunct, prof. Alexa Ionel-Petrică, reprezentanți ai Liceului Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova.

Au răspuns invitației, lansate de Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova, directori, profesori și elevi din unitățile de învățământ din localitățile Mehadia, Cornea, Luncavița, Verendin, Bănia, Oțelu Roșu – Școala Gimnazială nr. 1, Glimboca, Petroșnița și Măru.

Programul  activităților a constat în prezentarea unor exemple de bună practică în aplicațiile digitale Socrative, Kahoot, Quizziz, la care au luat parte elevi din școala gazdă și din școlile invitate. Aplicațiile digitale au fost utilizate în conceperea unor materiale și instrumente de evaluare în cadrul disciplinelor: Limba și literatura română, Limba franceză și Biologie,  de către prof. Ciobanu Marius, prof. Jompan-Codilă Ana și prof. Sîrbu Ana–Carina. Au fost, de asemenea, susținute aplicații practice demonstrative la clasa a V-a, la disciplina matematică, de către prof. Ciucă Sorin, precum și prezentate detalii cu privire la platforma informatică Învățare și testare on-line, de către prof. Adina Roșca, expert educațional în cadrul programului DIGITALIADA.

Cele mai citite

Related Articles