[FOTO-AUDIO] O clădire monument din Reşiţa, ajunsă o ruină, va fi reabilitată printr-un proiect cultural de amploare

[UPDATE]

Şcoala Pittner va fi reabilitată graţie unui proiect de finanţare depus de Primăria municipiului de pe Bârzava în parteneriat cu Asociaţia “Euroland Banat” şi o organizaţie din Islanda.

Prin intermediul unui amplu proiect cultural se propune transformarea vechii unităţi şcolare, edificată pe la 1900, într-un centru cultural multifuncţional. Cu ocazia evocării personalităţii dascălului August Pittner, la 140 de ani de la naştere, la Biblioteca germană “Alexander Tietz” a fost prezentat, miercuri, 11 decembrie proiectul viitorului edificiu, aşa cum se doreşte a fi.

Pentru Radio Reşiţa, preşedintele Asociaţiei “Euroland Banat”, Andrei Szabo, precizează:

Andrei Szabo

În prezent, clădirea Şcolii Pittner din Reşiţa a intrat într-un amplu proces de conservare, datorită înaintatei stări de degradare în care se află.

***

Un nou proiect cultural debutează la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din Reșița: August Pittner comemorat de semeni

Miercuri va debuta un nou proiect cultural la Biblioteca Germană „Alexander Tietz” din municipiul Reșița. Începând cu această manifestare se vor repune în valoarea lor reală personalități ale Reșiței, indiferent de limba maternă sau de confesiunea cărora le-au aparținut, personalități care au marcat în domeniul lor de activitate viața urbei noastre.

Prima manifestare, cea care va avea loc miercuri, 11 decembrie 2019, începând cu ora 16.00, la Biblioteca Germană „Alexander Tietz”, va fi dedicată învățătorului și omului de cultură August (Agoston) Pittner (*7.12.1879, Reșița – † 17.11.1965, Reșița), de la a cărui naștere  s-au împlinit, în data de 7 decembrie, 140 de ani.

La manifestarea organizată cu sprijinul Asociației „Euroland Banat” din Reșița, președinte Andrei Szabo, sunt invitați toți cei care l-au cunoscut personal sau au amintiri despre dascălul reșițean și despre cunoscuta „Școala Pittner” („Pittner-Schule”), dar și cei interesați de Reșița și istoria ei. Prima manifestare a acestui nou proiect va fi moderată de Andrei Szabo.

2 COMENTARII

  1. Nu se vede niciunde in pozele noi cadranul solar existent. O pierdere inestimabila daca va fi sters. In tot judetul doar la Bozovici mai este unul. Daca tot nu au ce face cu el, poate ar putea dona bucata de tencuiala muzeului sau Directiei de Cultura CS.

    • probabil fac, iarăşi, cum îi duce capul, că în România aşa se întâmplă, nonvalorile sunt promovate!

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles