Noul computer tomograf, gata de instalare la Spitalul Municipal Lugoj

Noul computer tomograf va fi instalat în zilele următoare la Spitalul Municipal Lugoj, după ce a primit avizul de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Primii pacienţi vor putea fi consultaţi abia în luna ianuarie.

Tomograful se află la Spitalul Municipal din Lugoj de la mijlocul lunii noiembrie, însă conducerea unităţii medicale a aşteptat autorizaţia de amplasare de la Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare. Managerul Erwin Floroni a precizat că din august 2017, de când a preluat conducerea, aceasta a fost prioritatea numărul unu. Pentru lugojeni, avantajele sunt că vor beneficia de contract cu CJAS toată luna, nu ca până acum, când contractul a fost limitat. Apoi, pacienţii spitalizaţi vor putea face analiza CT gratuită, şi nu contra cost, ca până în prezent. În al treilea rând, urgenţele vor beneficia de computer-tomograf inclusiv pe timpul nopţii, fiind deja pregătit personalul pentru acest pas.

După montarea aparatului vor începe primele teste, cu instructajul personalului. După aceşti paşi, se va da avizul de lucru. Perioada de testare este una mai lungă, aşa că tomograful va fi disponibil pacienţilor lugojeni abia în luna ianuarie a anului viitor. Aparatul primit de Spitalul Municipal este marca Phillips, modelul fiind ”Acces CT”. Aparatul realizează 16 fotografii în corpul uman şi a fost fabricat în acest an – 2019. Valoarea computerului tomograf este de 1.402.891 lei, din care finanţarea Ministerului Sănătăţii este de 1.000.000 lei, iar 402.981 lei este suma alocată de către Consiliul Local Lugoj.

Cele mai citite

Related Articles