[UPDATE][VIDEO] Prefectul de Caraș Severin, Matei Lupu, sub control judiciar și șeful Serviciului Arme, comisar șef Radu Ștefan, reținut pentru 24 de ore, în cazul dosarului permiselor ilegale de port-armă

8732

Mai multe percheziții au avut loc miercuri în Caraș-Severin, inclusiv la sediul Poliției și la locuințele unor polițiști. Șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ și alți polițiști sunt bănuiți că au luat mită pentru a divulga subiectele de la examene în favoarea unor persoane care voiau arme, dar nu făceau cursuri.

UPDATE – ora 02.00

40 de persoane sunt suspecte în acest dosar. Cinci dintre suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, părăsind sediul DIICOT Caraş Severin, în jurul orei 02.00.

UPDATE – ora 22.33

5 persoane, între care șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, comisar șef Radu Ștefan, au fost reținute în arest pentru 24 de ore, urmând ca joi, 5 decembrie, să fie prezentat Tribunalului Caraş-Severin cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

La rândul lui, prefectul de Caraș Severin, Matei Lupu este suspectat de abuz în serviciu, după ce ar fi intervenit în favoarea unor apropiați. Conform avocatului, Cosmin Bolosin, asupra prefectului de Caraș-Severin, Matei Lupu, Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.


Avocat Cosmin Bolosin, apărătorul șefului Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IPJ Caraș-Severin, comisar Radu Ștefan. a declarat:

De asemenea a fost audiat și fostul primar al orașului Bocșa, Mirel Patriciu Pascu, care a părăsit sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Până acum la sediul Parchetului au fost aduse 8 persoane.

La rândul lui, avocatul Cristescu Ciulei Radu, apărătorul lui Nicolae Cernea, fost lucrător la Serviciul Arme, Exploziv și Substanțe Periculoase a declarat

Avocatul Cristescu afirmă că sunt 40 de suspecți și în acest dosar.

Comentariile sunt închise.