Contract de colaborare între Centrul Cultural ”Infinitum” din Glogoni şi RAIO PRESS SRL din Iași

În luna noiembrie a.c. s-a încheiat un contract între SC RAIO PRESS SRL din Iași și Centrul Cultural ”Infinitum” din localitatea Glogoni, Serbia. Prin acest contract s-a stabilit o colaborare în anul 2019/2020 cu scopul de a derula un parteneriat educațional sub numele Discovery.

Așadar în luna noiembrie s-a realizat un concurs la care au participat copiii din România, Ucraina, Moldova și alte țări Europene, iar Serbia a fost reprezentată de Centrul Cultural ”Infinitum” din Glogoni.

Întrebările au fost trimise de către  organizatorul din România, iar elevii Centrului ”Infinitum”, precum ceilalți participanți din Europa, au dat răspunsuri din domeniul istoriei, geografiei, matematicii. Testarea s-a realizat în Glogoni, iar rezultatele și informațiile au fost trimise către organizator.

Au participat copii cu vârsta între 9 și 15 ani. Cele mai multe răspunsuri corecte au fost date de către eleva Ioana Subici, obținând primul loc și diploma. Urmează și alte concursuri în cadrul proiectului la care elevii doresc să participe. Interesul deosebit pentru viitorul concursului  stârneşte curiozităţi  despre tradiții și obiceiuri românești.

Totodată pe lângă aceste activități, ca și în anii precedenți, copiii din Glogoni se pregătesc pentru seara de Ajun. Învață colinde și cu nerăbdare așteaptă ziua respectivă să colinde în număr mare prin întregul sat.  Adriana Petroj

Cele mai citite

Related Articles