[AUDIO-FOTO] Mândri că sunt români, elevii de la Colegiul Naţional “Diaconovici-Tietz” au rememorat evenimentul de la 1 Decembrie 1918

În preajma zilei de 1 Decembrie – Ziua națională a României, la Colegiul Național ”Diaconovici-Tietz” din Reșița s-a desfăşurat pentru a 13-a oară proiectul „Ziua României-Ziua Țării Mele”. În curtea unităţii de învăţământ, elevii claselor a XII-a au reconstituit astăzi simbolic momentele importante ale Marii Uniri de la 1918, adică revenirea la Țara Mamă a provinciilor aflate în afara granițelor: Basarabia, Bucovina, Transilvania și Banatul. Elevii au adus în prim plan personalitățile importante ale momentului, care și-au adus aportul la realizarea acestui eveniment istoric şi au marcat astfel în preambul Ziua de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României.

Pentru Radio Reşiţa, coordonatorul proiectului, profesor Florica Molnar şi o parte din protagoniştii acţiunii, elevii: Bianca Frâncu, Filip Bociu şi Daniel Moica au precizat:

Un eveniment similar s-a consumat astăzi şi la Colegiul Naţional “Mircea Eliade” din Reşiţa. Informaţii de la această manifestare veţi putea afla în jurnalul de la ora 17.00. 

De același autor

Related Articles