Unde defilăm la Reşiţa? Autorităţile nu reuşesc să se pună de acord

A rămas mai puţin de o săptămână până la 1 Decembrie, iar autorităţile nu s-au decis încă, unde va avea loc parada de Ziua României, la Reșița.

Cert este că defilarea nu va mai fi în centrul oraşului, pentru că Piaţa 1 Decembrie 1918 intră în ample reparaţii din această săptămână. Zilele trecute, primarul Ioan Popa spune că ceremonia va avea loc pe Bulevardul Republicii, în faţa monumentului Eroilor.

„Închidem circulaţia de la Muzeul Banatului Montan până la intersecţia cu strada Ţarcului, la Ada. Probabil traficul va fi deviat pe Bulevardul Muncii şi pe strada Făgăraşului”.

La rândul său, prefectul Matei Lupu a vorbit despre Bulevardul Revoluţiei, în zona Hehn.

„Vrem să defilăm cu mai multe plutoane, cu mai multe mașini și vrem să o facem pe stradă. Nu mai vrem să defilăm prin parcuri sau prin zone foarte strâmte. Nu mai vrem să defilăm printre barăcile cu mici, ci să defilăm pe stradă. În discuție au rămas două locații. Cea situată pe Bulevardul Revoluția din Decembrie și cea din Parcul Tricolorului, iar în timpul defilării evident că circulația va fi oprită. Vrem să organizăm o manifestare mai deosebită, ținând cont că sunt 100 de ani de când a fost eliberat Banatul. Îi așteptăm cu mare drag pe toți cetățenii din Reșița și din județ și pot spune că această manifestare va fi una mult, mult mai amplă decât ceea ce a fost până acum. Cei de la Rutieră vor stabili traseul pe unde se poate devia circulația mașinilor și așteptăm să ne dea varianta optimă pentru defilare”.

O decizie privind locul în care va avea loc ceremonia de 1 Decembrie va fi luată marţi, în şedinţa Comisiei de circulaţie ce va avea loc la Primăria Reşiţa. Şeful Biroului rutier din municipiu, Marius Atănăsoaie, a spus că va propune varianta cu Bulevardul Republicii, pentru că pe Revoluţiei este foarte complicat să deviezi circulaţia. În condiţiile în care nu se poate circula prin Moroasa din cauza lucrărilor executate pe strada Petru Maior.

1 COMENTARIU

  1. Ce problemă gravă! Mă scârbiți zilnic dar în ziua de 1 Decembrie încălcați orice măsură!
    Vă lovește patriotismul și mândria față de țară și în 2 Decembrie vă reamintiți că nu aveți locuri de muncă.
    Spor la defilare printre gropi!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles