Declaraţii Klaus Iohannis la sediul PNL, după anunțarea exit-poll-urilor

România a câştigat! România modernă, România europeană, România normală a câştigat astăzi! Românii au fost eroii zilei de astăzi. Au mers într-un număr impresionant să voteze şi acesta este cel mai important câştig pe ziua de astăzi, faptul că românii au mers la vot. Şi aici o menţiune specială pentru românii din diaspora, care au mers în număr extraordinar de mare la vot.

Este o victorie importantă, victoria de astăzi. Este cea mai categorică victorie obţinută vreodată împotriva PSD. Primesc acestă victorie cu bucurie, cu mulţumire, cu modestie şi cu încredere în România.

Vă promit, astăzi, aici, în această seară că voi fi preşedintele tuturor românilor, şi a celor care m-au votat, cărora le mulţumesc în mod expres, şi a celor care nu m-au votat. Voi şi preşedintele românilor care nu au votat deloc, cu speranţa că data viitoare vor merge, totuşi, la vot. Acum, după această victorie, sunt multe lucruri de făcut, sunt multe lucruri de reparat. Mă voi implica pentru a crea o nouă majoritate, o majoritate compusă din partidele democratice care vor duce România spre modernizare, spre europenizare, spre România normală. Şi vă promit încă un lucru: voi fi un preşedinte total implicat pentru România.


Este o înfrângere semnificativă pentru PSD. Dar trebuie să fim realiști. Am câștigat o luptă importantă, dar războiul încă nu a fost câștigat. Este nevoie să mergem la vot și la locale, și la parlamentare. Abia atunci, când PSD-ul este trimis în opoziție, vom putea face ce ne-au cerut astăzi românii. Abia atunci vom putea să facem România normală, România așa cum ne-o dorim noi, cu toții. România normală, în România normală vor fi și trebuie să fie alegătorii liberali. În România normală vor trebui să fie alegătorii USR-PLUS.

În România normală vor trebui să fie alegătorii PMP, UDMR și, da, în România normală trebuie să fie și alegătorii PSD-ului. Eu nu am un război cu alegătorii PSD-ului. Eu am un război cu PSD, care încearcă să se cramponeze de putere în județe, în comunități și de aceea vă invit, dragi români, rămâneți conectați, mergeți în continuare la vot în număr mare.

Este extrem de important. În România normală trebuie să aibă loc și cercetătorii, și medicii, și profesorii, și muncitorii de pe șantiere, și toți românii din diaspora, și pensionarii, care vor să fie respectați. Vedeți, nu există mai multe Românii, așa cum eronat clamează unii.

Există o singură Românie, România noastră, a tuturor și cu toții trebuie să punem umărul pentru a construi România normală. Şi ne vom implica cu toții și ne vom implica cu toții și vom crea o noua majoritate parlamentară împreună cu toate partidele democratice. Şi vă promit că vom crea împreună România normală pe care şi-o doresc toți românii. Vă mulțumesc.

Sursa -romania-actualitati.ro

De același autor

Related Articles