[AUDIO-FOTO] Muzica sacrală are viitor în Banat: Un concert extraordinar de orgă, dedicat Sfintei Cecilia, s-a cântat cu sala plină la Reşiţa

Sală plină în seara Sfintei Cecilia la Reşiţa. Biserica romano-catolică din cartierul Lunca Bârzaveia întrunit un numeros public sâmbătă, 23 noiembrie când mai mulţi organişti din Timişoara, Recaş şi Reşiţa au susţinut un concert de muzică sacră în municipiul de pe Bârzava. Evenimentul deschide seria concertelor în bisericile romano-catolice din Banat, a subliniat pentru Radio Reşiţa capelmaestrul Domului din Timişoara, profesor universitar dr. Walter Kindl, prezent alături de tinerii organişti.

Walter Kindl

Seria concertelor are ca scop promovarea acestui gen de muzică, perpetuarea sa şi familiarizarea publicului, atragerea sub o altă formă a credincioşilor în lăcaşele de cult. Concertele au loc la îndemnul Episcopului romano-catolic de Timişoara, Jozsef Csaba Pal şi vor continua în perioada Adventului în mai toate bisericile din Banat.

***

Un concert de orgă va fi susţinut sâmbătă, 23 noiembrie de la ora 17.00 la Biserica romano-catolică “Preasfânta Treime” din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei (Govândari), cu prilejul sărbătorii Sfintei Cecilia, protectoarea spirituală a cantorilor şi a muzicii sacrale.

Despre eveniment, pentru Radio Reşiţa, Cristea Mihaly – organistul parohiei romano-catolice Govândari:

Cristea Mihaly

Odată cu sărbătoarea Sfintei Cecilia şi a apropiatului Advent, de dinaintea Crăciunului, se doreşte pregătirea credincioşilor pentru venirea Mântuitorului prin naşterea în ieslea Bethleemului a Domnului nostru Isus Cristos, a subliniat pentru Radio Reşiţa prof. Cristian Roşoagă:

Cristian Roşoagă

Din program amintim lucrări de: Bach, Handel, Faure, Zwart, Mac Master, Lefebure-Wely, Lizst şi Boellman. Concertul va fi susţinut de solişti din Timişoara şi Reşiţa, precum: Fabian şi Dan Pelics, Denis Moldovan, Kelemen Krisztian, Christine Surdu, Cristea Mihaly, Cristian Roşoagă şi Gheorghe Colţa şi se va consuma sub coordonarea prof. univ. dr. Walter Kindl din Timişoara.

Intrarea publicului este liberă.

Radio Reşiţa este partener media al evenimentului. 

Cele mai citite

Related Articles