[FOTO] Programul “More & Less” pentru combaterea obezităţii în rândul copiilor a fost lansat la Reşiţa!

În sala de ședințe a Primăriei Reșița a avut loc astăzi lansarea programului More & Less parte a Proiectului “STOP -Știință și Tehnologie în Politicile privind Obezitatea copilului”, finanţat de Uniunea Europeană, în valoare de 10 milioane de euro.

Programul More & Less este inovator şi se adresează copiilor preşcolari la un moment cheie pentru formarea obiceiurilor. Acest proiect are un rol esenţial şi sprijină părinţii ca să facă alegeri sănătoase pentru copii lor. Programul este oferit gratuit şi în Reşiţa prin intermediul Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” Timișoara şi este extrem de important susţine şi primarul Ioan Popa.

Programul este adresat familiilor cu copii, cu vârsta între 2-6 ani, care prezintă exces ponderal. Acesta oferă gratuit 10 sedinte săptămânale de grup pentru 15 familii sau persoane care îngrijesc copii, pentru a-i ajuta să dezvolte un stil de viaţă sănătos şi o greutate normală pentru copilul lor, thnici de parenting cât şi metode constructive pentru a stabili anumite limite în alimentaţia copiilor, a precizat medicul Adela Chiriţă Emandi.

Miscarea si alimetatia sanatoasă nu trebuie să lipsească din rutina copiilor adaugă şi Liliana Dacica,şeful  Direcţiei de Învăţământ, Cultură, Tineret, Sport şi Culte a Primăriei Reşiţa.

Intervenţia este coordonată de un grup de specialişti ce includ pediatru, psiholog nutriţionist şi genetician. Practic copii care intră în acest program sunt atent monitorizaţi şi vor primi chiar şi ceasuri smart şi cu ajutorul unei aplicaţii factorii implicaţi pot monitoriza bătăile inimii, tensiunea şi alte aspecte ce ţin de sănătate.

Programul More & Less s-a desfăşurat cu succes până acum în Suedia şi Spania. La întâlnirea de astăzi au participat directorii mai multor şcoli din Reşiţa dar şi părinţi dornici să afle informaţii noi despre cum ar trebui să aibă grijă de sănătatea copiilor.

De același autor

Related Articles