[AUDIO] Peste 80% din fermierii din Caraş-Severin au fost autorizaţi la plata avansurilor APIA în Campania 2019

Peste 15.000 de fermieri din totalul celor 18.870 din Caraş-Severin au fost autorizaţi în această perioadă la plata avansurilor în ceea ce priveşte subvenţiile APIA în Campania 2019.

Situaţia exactă o prezintă pentru Radio Reşiţa directorul agenţiei judeţene, Dumitru Stepanescu:

Din cei 18.870 de fermieri care au depus cereri în 2019 în Caraş-Severin, cu decizii de acordare a plăţii în avans sunt 15.000; stăm bine, suntem peste 80% la această dată. Mai avem fermieri blocaţi care nu au putut să fie trecuţi în whitelist-ul pentru calculul avansului undeva la 3.800 până în 4.000 de fermieri, dar cu siguranţă afirm că, toţi fermierii care ne vin zilnic sunt procesaţi. În fiecare zi această listă este populată cu fermierii care necesită controlul administrativ, pentru ca cererea să fie închisă, iar ei să fie pregătiţi pentru preluarea pe tranşele de plată de către Direcţia economică din APIA Central. În conturi nu le intră banii pe toate schemele de plată. Fermierii o să vadă că sunt sume care nu corespund cu aşteptările domniilor lor. Asta nu ţine de APIA ca şi instituţie, ci ţine de felul şi modul în care se fac tranşele de bani în trezorerii şi alimentarea conturilor din bancă“.

Dumitru Stepanescu a mai spus că, avansurile subvenţiilor APIA vor intra în conturile fermierilor până cel târziu la data de 25 noiembrie, ca ulterior de la 1 Decembrie să înceapă plăţile finale pentru schemele şi măsurile despuse de către aceştia.

Sursa foto: agrointel.ro

Cele mai citite

Related Articles