Procesul electoral s-a încheiat în Noua Zeelandă

Procesul electoral s-a încheiat în secţia deschisã în Auckland, Noua Zeelandã, 191 de români votând preşedintele României, timp de trei zile, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Secţia din Auckland a fost prima deschisã în diaspora, vineri, la 1,00, ora României şi a fost închisã duminicã, la 10,00, ora României – ora localã 21,00.

Potrivit platformei Biroului Electoral Central, 191 de români au votat la Auckland.

La ora 11,00, ora României, peste 308.000 de cetãţeni români şi-au exercitat dreptul la vot în strãinãtate, la secţia de votare.

Acestora li se alãturã aproximativ 25.200 de români din diaspora care au votat prin corespondenţã.

În premierã, anul acesta, românii din afara ţãrii au la dispoziþie trei zile pentru a alege preşedintele României la urne, în 835 de secţii de votare. Vineri s-a putut vota între ora localã 12,00 şi ora localã 21,00, iar sâmbãtã şi duminicã între ora localã 7,00 şi ora localã 21,00. Alegãtorii care la ora 21,00 se aflã la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se aflã la rând în afara sediului secţiei de votare pentru a intra în localul de vot pot sã îşi exercite dreptul de vot pânã la ora localã 23,59.

Adresele secţiilor de votare şi alte informaţii despre procesul electoral sunt publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe în secţiunea specialã dedicatã scrutinului prezidenţial.

Ministerul Afacerilor Externe recomandã cetãţenilor români din strãinãtate sã vinã la vot încã din prima parte a zilei, pentru a evita eventuale aglomerãri care s-ar putea crea cãtre finalul programului secţiilor de votare.

Sursa – agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles