Protest împotriva păcănelelor în apropierea unităților de învățământ

Primăria Lugoj a primit o solicitare pentru a aproba o manifestație de protest împotriva sălilor cu jocuri de noroc, care se află în apropierea unităților de învățământ din municipiu.

Ștefan Dănut Szentpéteri, un om de afaceri din Lugoj, a anunțat că a solicitat Primăriei aprobarea pentru desfășurarea acțiunii de protest, pe platoul Casei de Cultură, din centrul municipiului Lugoj.

”În numele mai multor lugojeni, solicit să ne aprobați, pe platoul Casei dCultură a municipiului Lugoj, în data de 14 noiembrie 2019, desfășurarea unei manifestații împotriva sălilor cu jocuri de noroc din imediata apropiere a unităților de învățământ școlar din Lugoj. Menționez că fac această cerere în urma numeroaselor solicitări care mi-au fost adresate personal, de către cetățenii municipiului Lugoj, ca urmare a campaniei ”Lugoj – Oraș European”, pe care o reprezint”, se arată în adresa înregistrată la Primăria Lugoj.

Omul de afaceri lugojean susține că evenimentul este apolitic și apelează la toate persoanele fizice și juridice, comitetele de părinți, consiliile parohiale, organizațiile non-profit sau la orice altă structură publică să-i fie alături în acest demers. O parte a consilierilor locali au anunțat că vor depune în Consiliul Local Lugoj un proiect de hotărâre, prin care să fie reglementată amplasarea unor astfel de stabilimente și sălile cu jocuri de noroc să nu mai poată funcționa la o anumită distanță față de unitățile școlare, de lăcașele de cult și de instituțiile publice. Până în prezent, însă, proiectul de hotărâre nu a ajuns în Consiliul Local Lugoj.

De același autor

Related Articles