Firme private din Reşiţa dezvoltate cu bani europeni cu sprijinul ADR Vest!

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a organizat astăzi, un tur al proiectelor REGIO aflate în Programul Operaţional Regional 2014-2020 din municipiul Reşita. Mai multe firme s-au dotat cu echipamente de ultima generație, gratie finanțărilor europene.

Milioane de euro, bani europeni au ajuns în acest an, atât în municipiul Reşiţa, cât şi în judeţul Caraş-Severin, prin ADR Vest. Practic mai multe firme şi-au extins afacerea sau au pus bazele unei noi investiţii cu ajutorul fondurilor europene.

“Este cel de-al doilea judeţ pe care-l vizităm, cel de-al doilea judeţ din Regiunea Vest în cadrul acestui tur al proiectelor finanţate prin REGIO Programul Operaţional Regional 2014-2020, ne bucurăm să vedem că sunt foarte multe proiecte în Caraş-Severin, discutăm despre 69 de proiecte contractate până acum cu o valoare a finanţării nerambursabile de 146 de milioane de euro. Organizăm aceste acţiuni pentră că ne dorim să vadă toată lumea ce înseamnă această oportunitatea de a accesa fonduri europene, dorim să arătăm că se pot face investiţii importante”, ne-a declarat astăzi, specialistul în relaţii publice ADR Vest Alina Strugariu.

Alături de experţii de la ADR Vest, prima oprire a fost astăzi în Parcul Industrial din Valea Ţerovei, din municipiul Reşiţa. Cu fonduri europene aici a fost construit şi dotat un service auto ultramodern. Astfel, au fost create şi 5 noi locuri de muncă. Directorul atelierului auto, Claudia Creţan susţine că nu a întâmpinat probleme birocratice şi este mulţumită de această investiţie care corespunde tuturor normelor europene. Atelierul auto are o suprafată de 303 mp şi lângă a fost construită şi o clădire pentru servicii-recepţie clienţi cu o suprafaţă de 102 mp. Cei care aleg să beneficieze de serviciile acestui service modern, se pot relaxa la o cafea într-un ambient plăcut, în timp ce maşina le este reparată de adevăraţi profesionişti în domeniu, după cum ne-a declarat familia care deţine această afacere.

Urmatoarea oprire a fost la o sală de fitness din municipiul Reşiţa unde au fost achiziţionate peste 51 de echipamente de fitness moderne, tot cu ajutorul fondurilor europene. Practic de această investiţie pot beneficia toţi iubitorii de sport, fie că aleg să vină pentru a slăbi sau pentru a se întreţine.

“Am cumpărat biciclete eliptice, steppere şi nu numai, toate sunt noi de ultimă generaţie, în plus a fost creat şi un nou loc de muncă”, după cum ne-a declarat proprietarul acestei săli de fitness, Alexandru Borza. Prin acest proiect ce are o valoare totală de peste 735 de mii de lei se doreşte creşterea competitivităţii acestei societăţi. Acum, această sală de fitness poate concura fără probleme cu orice altă sală din străinătate, condiţiile ultramoderne satisfac toate nevoile celor care iubesc să facă sport, într-un mediu plăcut, alături de o echipă bine pregătită ce oferă o gamă variată de sporturi precum Fitness, Bodybuilding, Spinning Bike, Mike System ( fitness functional ), Step Aerobic şi Insanity.

Tot prin fonduri europene în această perioada are loc şi reabilitarea energetică a Colegiului Naţional Traian Lalescu dar şi revitalizarea zonei centrale a municipiului Reşiţa, proiecte despre care discutăm în cursul zilei de mâine.

Cele mai citite

Related Articles